Idag var jag och en kompis och letade efter ställen och järnvägsstationer, eller vad de nu benämns. Först var den Stenstorp – utanför Skara! Efter att ha frågat i en bilverkstad blev vi lotsade rätt. Sedan tog vi en sväng där min mormor hade bott. Vi träffade en som bodde i huset intill, som förklarade ett och annat.
När det var klart tog vi oss an järnvägsspåret… Främst LSSJ (Lidköping – Skara – Stenstorps Järnväg) och lite på HSJ (Hjo – Stenstorps Järnväg) med början vid Tubbetorps anhalt. Sedan följde Axvall, vi var nere vid Norra Vings kyrkogård. där järnvägen gick förbi, Varnhem, Bjellum (där såg vi inte riktigt var spåren hade gått) och Broddetorp. Men vi tog en paus och inmundiga en lunch på Naturrum vid Hornborga.
Då var det Stenstorps tur och var rälsen hade varit, viss del av sträckan var omgjord till gång och cykelväg, med ny bro över Slafsan. Dala stod på tur därefter, där träffade vi en som bodde i stationshuset. På vägen tillbaka till Falköping blev det Segerstad och Äspås. I Äspås träffade vi på en man som klippte gräset vid en stuga en bit in till Äspås egendom. Det visade sig att huset hade varit en banvaktsstuga och att stationshuset låg 300 meter in åt andra hållet.
En utflyktsdag var därmed till ända!